Σελίδες

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ:

10 Απριλίου, 2011

Η ακρωτηριασμένη Ντι Τουά γράφει ιστορία

Από τη στιγμή που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου ήταν λογικό να πάρει και το χρίσμα της σημαιοφόρου της Νότιας Αφρικής κατά την τελετή έναρξης. Η Ναταλί Ντι Τουά θα γίνει η πρώτη ακρωτηριασμένη γυναίκα στην ιστορία που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς αγώνες και θα ανταγωνιστεί αρτιμελείς αθλήτριες.

Η ιστορία της 24χρονης Νοτιοαφρικανής κολυμβήτριας αποτελεί μάθημα ζωής για όλους τους ανθρώπους. Ξεκίνησε την κολύμβηση από πολύ μικρή ηλικία και στα 14 της χρόνια συμμετείχε σε διεθνείς διοργανώσεις. Το 2000 απέτυχε για λίγο να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ αλλά το ταλέντο της ήταν οφθαλμοφανές. Δυστυχώς, η μοίρα της έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι το οποίο της άλλαξε όλη τη ζωή. Η' σχεδόν όλη.
Τον Φεβρουάριο του 2001, επιστρέφοντας με το σκούτερ που οδηγούσε από την προπόνηση στο σπίτι της, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει το αριστερό της πόδι από το γόνατο και κάτω αλλά η δύναμη της ψυχής της τη βοήθησε να μη χάσει τη μάχη για τη ζωή.
Πριν καλά-καλά αρχίσει να περπατάει, έξι μήνες μετά το ατύχημα, αποφάσισε να δοκιμάσει να κολυμπήσει. Η αίσθηση μπορεί να ήταν εντελώς διαφορετική αλλά η Ναταλί τα κατάφερε περίφημα. Ετσι, έβαλε τα δυνατά της ώστε να είναι παρούσα στους αγώνες Κοινοπολιτείας του Μάντσεστερ το 2002. Πήρε δύο χρυσά μετάλλια στα 50 και 100μ. για άτομα με αναπηρία, αλλά το εκπληκτικό είναι ότι έφτασε μέχρι τον τελικό των 800μ. με αντιπάλους αρτιμελείς αθλήτριες. Εκεί, κατετάγη όγδοη.
Στα επόμενα χρόνια διεκδίκησε με πάθος το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αλλά δεν τα κατάφερε. Πήρε μέρος μονάχα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες όπου κατέκτησε πέντε χρυσά κι ένα αργυρό μετάλλιο. Αυτούς τους τίτλους θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί και στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου, αλλά σε αυτή τη διοργάνωση όλα θα είναι διαφορετικά γι'αυτήν.



Στις 3 Μαϊου 2008 το όνειρο της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε πραγματικότητα αφού κατέλαβε την τέταρτη (!) θέση στον αγώνα 10χλμ. του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτής θαλάσσης που διεξήχθη στη Σεβίλη. Η Ναταλί ντι Τουά τερμάτισε μόλις, 5,1 δευτερόλεπτα πίσω από τη νικήτρια και σε λίγες ημέρες (20 Αυγούστου) θα τη θαυμάσουμε στο συγκεκριμένο αγώνισμα το οποίο εντάσσεται από φέτος στο ολυμπιακό καλεντάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: